Νεπάλ: Πλημμύρες και κατολισθήσεις αφήνουν πίσω 100 νεκρούς και 64 αγνοούμενους

Νεπάλ: Πλημμύρες και κατολισθήσεις αφήνουν πίσω 100 νεκρούς και 64 αγνοούμενους

Η πιο έντονη βροχόπτωση από το 1970 έπληξε την κοιλάδα του Κατμαντού, προκαλώντας μεγάλες πλημμύρες και κατολισθήσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 100 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 64 να αγνοούνται. Οι συνεχόμενες βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει χαώδη κατάσταση, με την επιχείρηση διάσωσης να βρίσκεται σε εξέλιξη και τον αριθμό των θυμάτων να ενδέχεται να αυξηθεί. Οι τοπικές αρχές εργάζονται ασταμάτητα για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της φυσικής καταστροφής, με την υποστήριξη εθελοντών και διεθνών οργανισμών.

Παράλληλα, η κυβέρνηση του Νεπάλ έχει ζητήσει από τους πολίτες να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών. Η καταστροφή έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις υποδομές της περιοχής, με δρόμους και γέφυρες να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Το υλικό βοήθειας αρχίζει σιγά-σιγά να φτάνει στις περιοχές που έχουν πληγεί, όμως οι δυσκολίες παραμένουν σημαντικές λόγω της κακής κατάστασης των μεταφορικών μέσων. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image