Ιταλία: Περιορισμός της δράσης των ΜΚΟ που σώζουν μετανάστες

Ιταλία: Περιορισμός της δράσης των ΜΚΟ που σώζουν μετανάστες

Η ακροδεξιά κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι έχει ήδη δημιουργήσει αντιδράσεις με τη σκληρή πολιτική της σχετικά με τις αφίξεις μεταναστών στην Ιταλία. Η νέα αυτή πολιτική αποσκοπεί στον περιορισμό της δράσης των ΜΚΟ που σώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο, ενώ οι μετανάστες που φθάνουν με βάρκες αντιμετωπίζουν αυξημένη πιέση και έλεγχο από τις αρχές. Η κυβέρνηση Μελόνι ακολουθεί μια προσεγγιστική πολιτική, με στόχο την άμεση επαναπροώθηση των αφικνούμενων μεταναστών, κάτι που έχει προκαλέσει ανησυχία τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η Ιταλία, ως πρώτη χώρα υποδοχής, βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για το ζήτημα αυτό. Η στάση της Τζόρτζια Μελόνι ενάντια στις προσπάθειες διάσωσης των ΜΚΟ έχει οδηγήσει σε αυστηρότερες νομοθεσίες και αυστηρούς ελέγχους στις θαλάσσιες διαδρομές, με την κυβέρνηση να υποστηρίζει πως αυτό είναι απαραίτητο για να αποτραπεί η παράνομη μετανάστευση

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image