ΗΠΑ: Τρομακτικές εικόνες από τον τυφώνα Helene με 64 νεκρούς

ΗΠΑ: Τρομακτικές εικόνες από τον τυφώνα Helene με 64 νεκρούς

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Βόρεια Καρολίνα μετά την καταστροφική επέλαση του τυφώνα Helene, που άφησε πίσω του τουλάχιστον 64 νεκρούς και εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ρεύμα. Οι εικόνες από τις πληγείσες περιοχές είναι πραγματικά τρομακτικές, με κατεστραμμένα σπίτια, πλημμυρισμένους δρόμους και δέντρα που έχουν ξεριζωθεί. Ο κυβερνήτης της Τζώρτζια, Brian Kemp, δήλωσε πως "η περιοχή μοιάζει σαν να έσκασε βόμβα", υπογραμμίζοντας την ανάγκη άμεσης βοήθειας και ανάκαμψης.

29297010 scaled

Ο τυφώνας Helene έπληξε τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ με ιδιαίτερη σφοδρότητα, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε υποδομές και κατοικίες. Οι άνθρωποι που απώλεσαν τη ζωή τους είτε παγιδεύτηκαν στα πλημμυρισμένα οχήματά τους, είτε τραυματίστηκαν από τα μπάζα και τα πεσμένα δέντρα. Η καταιγίδα ήταν τόσο ισχυρή, που κατάφερε να διακόψει την ηλεκτροδότηση σε εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις, αφήνοντας πολλές οικογένειες χωρίς ρεύμα για μέρες.

helene arthrou

Οι αρχές καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών και την παροχή βοήθειας στους πληγέντες. Η προτεραιότητα τώρα είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και η παροχή ασφαλούς καταφυγίου για εκείνους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

usa tifonas.png

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image