Καταυλισμός προσφύγων στο πρώην μυθικό κλαμπ, "Skybar", της Βηρυτού

Καταυλισμός προσφύγων στο πρώην μυθικό κλαμπ, "Skybar", της Βηρυτού

Το θρυλικό κλαμπ της Βηρυτού, το Skybar, γνώρισε μια αναπάντεχη μεταμόρφωση. Από τόπος λαμπερών νυχτερινών εκδηλώσεων και κοσμοπολίτικης διασκέδασης, το κοσμοπολίτικο σημείο έχει πια μετατραπεί σε καταυλισμό για εκατοντάδες πρόσφυγες. Οι συνεχιζόμενοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί κατά των στόχων της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, άφησαν πολλές οικογένειες άστεγες και ευάλωτες, αναζητώντας καταφύγιο σε κάθε πιθανό μέρος που μπορεί να τους προσφέρει προστασία. Παλαιότερα γνωστό ως το μυθικό κλαμπ της Βηρυτού, το Skybar πλέον λειτουργεί ως κέντρο φιλοξενίας για χιλιάδες ανθρώπους, προσφέροντάς τους ασφαλή καταφύγιο και βασικές υπηρεσίες.

livanos club prosfyges

Με την υποστήριξη τοπικών οργανώσεων και εθελοντών, το μέρος αυτό φιλοξενεί οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους λόγω των εντάσεων. Η εικόνα ενός νυχτερινού κέντρου με φώτα και μουσική, έχει αντικατασταθεί από σκηνές, στρώματα και οικογένειες που προσπαθούν να ανακάμψουν από τις επιπτώσεις της κρίσης. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image