Ισραηλινές επιθέσεις στον ΟΗΕ: Αντίδραση από Τζόρτζια Μελόνι στον Νετανιάχου

Ισραηλινές επιθέσεις στον ΟΗΕ: Αντίδραση από Τζόρτζια Μελόνι στον Νετανιάχου

Η Τζόρτζια Μελόνι, πρωθυπουργός της Ιταλίας, εξέφρασε την ανησυχία της για τις ισραηλινές επιθέσεις κατά των κυανόκρανων του ΟΗΕ σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Η Μελόνι χαρακτήρισε τις επιθέσεις αυτές ως "απαράδεκτες" και τόνισε τη σημασία του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και την προστασία των διεθνών ειρηνευτικών δυνάμεων. Οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και οι επιθέσεις σε βάρος τους ενδέχεται να προκαλέσουν περαιτέρω ένταση.

Η επικοινωνία αυτή των δύο ηγετών υπογραμμίζει τη σοβαρότητα με την οποία η διεθνής κοινότητα προσέχει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Επιπλέον, η Μελόνι ζήτησε από τον Νετανιάχου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image