Ισραηλινά σχέδια για στρατιωτικά πλήγματα στο Ιράν: Ο Νετανιάχου συζητά με τον Μπάιντεν

Ισραηλινά σχέδια για στρατιωτικά πλήγματα στο Ιράν: Ο Νετανιάχου συζητά με τον Μπάιντεν

Σε πρόσφατη συνομιλία μεταξύ του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου και του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, συζητήθηκαν τα σχέδια του Ισραήλ για στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν. Ο Νετανιάχου έκανε σαφές πως το Ισραήλ σκοπεύει να πλήξει συγκεκριμένους στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν, αποφεύγοντας όμως τις πυρηνικές και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Η επικείμενη δράση στοχεύει να αποσταθεροποιήσει στρατηγικά σημεία, προστατεύοντας παράλληλα τα ευρύτερα συμφέροντα της διεθνούς κοινότητας.

Ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε τη στρατηγική αυτή στον Μπάιντεν, ελπίζοντας στη συνέχιση της υποστήριξης των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτό το ζήτημα. Η συζήτηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες δείχνει τη σημασία της συνεργασίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image