Θύματα και καταστροφές από έντονες βροχοπτώσεις στη Βραζιλία

Θύματα και καταστροφές από έντονες βροχοπτώσεις στη Βραζιλία

Οι έντονες βροχοπτώσεις που σάρωσαν τη Βραζιλία είχαν τραγικό απολογισμό, με τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές και άφησαν πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, δημιουργώντας χάος σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι συνεχείς και ισχυρές βροχές οδήγησαν σε πλημμύρες και κατολισθήσεις, πλήττοντας κυρίως περιοχές στη Νότια Βραζιλία, όπως οι πολιτείες Ρίο Γκράντι και Σάντα Καταρίνα.

Οι αρχές έχουν εκδώσει έκτακτες προειδοποιήσεις για ενδεχόμενες περαιτέρω καταστροφές, ενώ η κατάσταση παραμένει κρίσιμη λόγω της έλλειψης ρεύματος που επηρεάζει εκατομμύρια πολίτες. Η κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Lula da Silva έχει δεσμευτεί να παρέχει άμεση βοήθεια στις πληγείσες περιοχές. Οι κρατικές υπηρεσίες εργάζονται εντατικά για την αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης και την παροχή αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν τη συνέχιση των έντονων καιρικών φαινομένων. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην έγκαιρη εκκένωση των επικίνδυνων περιοχών και στη διαχείριση των επιπτώσεων που έχουν προκληθεί από τη διακοπή ρεύματος.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image