Συνάντηση Πούτιν - Γκουτέρες με επίκεντρο την Ουκρανία

Συνάντηση Πούτιν - Γκουτέρες με επίκεντρο την Ουκρανία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αντόνιο Γκουτέρες πρόκειται να συναντηθούν για να συζητήσουν κρίσιμα διεθνή θέματα, με κεντρικό θέμα την Ουκρανία. Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη ρωσική προεδρία, πέραν της δραστηριότητας του ΟΗΕ, θα συζητηθούν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Η κατάσταση στην Ουκρανία, που παραμένει στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής, θα αποτελέσει κεντρικό ζήτημα κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Ο Πούτιν, ως πρόεδρος της Ρωσίας, και ο Γκουτέρες, γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, θα εξετάσουν πώς μπορούν να διαμεσολαβήσουν για την εκτόνωση της έντασης στην περιοχή.

Η συνάντηση αυτή αναμένεται να περιλαμβάνει σφαιρικές συζητήσεις αναφορικά με την παγκόσμια ασφάλεια, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διπλωματίας. Η κρίση στη Μέση Ανατολή, η οποία έχει επιδεινώσει τις διεθνείς σχέσεις και την ανθρωπιστική κατάσταση, θα είναι επίσης στο τραπέζι των συζητήσεων. Ο ρόλος του ΟΗΕ στη διαχείριση της κρίσης αυτής είναι καίριος και η συνάντηση στοχεύει στη συζήτηση τρόπων ενίσχυσης της διεθνούς συνεργασίας.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image