Ιταλία: Επαναπροωθήσεις προσφύγων στη Λιβύη: Αίτημα έρευνας για Ιταλό υπουργό

Ιταλία: Επαναπροωθήσεις προσφύγων στη Λιβύη: Αίτημα έρευνας για Ιταλό υπουργό

Ο υπουργός της ακροδεξιάς κυβέρνησης Μελόνι ανακοίνωσε πως έγιναν 16.220 επαναπροωθήσεις από την Ιταλία στη Λιβύη. Αυτές οι επαναπροωθήσεις έχουν προκαλέσει ανησυχία και έντονη κριτική από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικούς ακτιβιστές. Η ΜΚΟ Mediterranea ζητά έρευνα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αναφέροντας ότι οι επαναπροωθήσεις παραβιάζουν διεθνείς συνθήκες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στη Λιβύη θεωρούνται απάνθρωπες και επικίνδυνες, με αναφορές για κακομεταχείριση, βασανιστήρια και κακές συνθήκες κράτησης.

Η αντιπαράθεση συνεχίζεται καθώς οι πολιτικές της κυβέρνησης Μελόνι έχουν γίνει στόχος διεθνούς κριτικής. Ο υπουργός που ανακοίνωσε τις επαναπροωθήσεις είναι ο Ματέο Σαλβίνι, γνωστός για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του πολιτικές. Η Ιταλία, με τις πολιτικές της, στοχεύει στον περιορισμό της μετανάστευσης, όμως ταυτόχρονα αντιμετωπίζει την καταδίκη από διεθνείς οργανισμούς και χώρες για τις πρακτικές της. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image