Καταστροφικές πυρκαγιές στην Κολομβία: Στάχτη 90.000 στρέμματα

Καταστροφικές πυρκαγιές στην Κολομβία: Στάχτη 90.000 στρέμματα

Καταστροφικές πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στην Κολομβία, μετατρέποντας πάνω από 90.000 στρέμματα γης σε στάχτη. Οι ανεξέλεγκτες φωτιές έχουν επηρεάσει πολλούς νομούς, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο περιβάλλον και την αγροτική παραγωγή. Οι αρχές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κατασβήσουν τις φλόγες και να περιορίσουν την καταστροφή. Η κατάσταση επιδεινώνεται από τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται, ιδίως σε περιοχές που η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 41° Κελσίου.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις κλιματικές αλλαγές και τις συνέπειές τους, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση δράση. Οι κάτοικοι των πληγείσων περιοχών αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, φοβούμενοι για την ασφάλεια τους. Χιλιάδες ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους στις φλόγες, ενώ η αγροτική οικονομία της χώρας πλήττεται σοβαρά. Οι φορείς υπογραμμίζουν ότι η έκταση της ζημιάς είναι ανυπολόγιστη και θα χρειαστεί πολύς χρόνος και προσπάθεια για την αποκατάσταση των φυσικών και οικονομικών πόρων. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image