Άγρια δολοφονία τρανς στη Γεωργία μετά το αντι-ΛΟΑΤΚΙ νομοσχέδιο

Άγρια δολοφονία τρανς στη Γεωργία μετά το αντι-ΛΟΑΤΚΙ νομοσχέδιο

Νεκρή βρέθηκε η 37χρονη Kesaria Abramidze, ένα γνωστό τρανς μοντέλο στη Γεωργία, μόλις μία μέρα μετά την ψήφιση του αμφιλεγόμενου νόμου που επιβάλλει περιορισμούς στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η Abramidze, που είχε αποκτήσει ευρεία φήμη στη χώρα της, βρέθηκε νεκρή υπό άγνωστες συνθήκες. Η ψήφιση του "αντι-ΛΟΑΤΚΙ" νομοσχεδίου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο νόμος αυτός επιβάλει σοβαρούς περιορισμούς στην έκφραση και τα δικαιώματα των μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, γεγονός που είχε ήδη δημιουργήσει ένταση και ανησυχία στη χώρα. Η δολοφονία της Kesaria Abramidze εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια και την προστασία των μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στη Γεωργία.

Πλέον, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με έντονες πιέσεις τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την άρση των περιορισμών που επιβάλει το επίμαχο νομοσχέδιο. Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση της δολοφονίας και προσπαθεί να εντοπίσει τους υπεύθυνους, ενώ η κοινότητα της ΛΟΑΤΚΙ ζητά τη δικαιοσύνη για τον θάνατο της Abramidze. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image