Ελέφαντες στην Ταϊλάνδη προσπαθούν να σωθούν από τις πλημμύρες

Ελέφαντες στην Ταϊλάνδη προσπαθούν να σωθούν από τις πλημμύρες

Οι πρόσφατες πλημμύρες στη βόρεια Ταϊλάνδη έχουν προκαλέσει χάος, επηρεάζοντας τόσο τους ανθρώπους όσο και την άγρια ζωή της περιοχής. Πάνω από 100 ελέφαντες βρέθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση, αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν το φυσικό τους καταφύγιο για να σωθούν. Καθώς τα επίπεδα του νερού αυξάνονται απειλητικά, οι ελέφαντες κατευθύνθηκαν προς πιο ασφαλείς περιοχές, αποφεύγοντας τα επικίνδυνα ρεύματα. Οι πλημμύρες στην Ταϊλάνδη προκαλούνται από τις παρατεταμένες και έντονες βροχοπτώσεις, που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των υδάτινων όγκων σε ποτάμια και λίμνες.

Η κατάσταση έχει κηρυχθεί κρίσιμη, με τις τοπικές αρχές να προσπαθούν να διαχειριστούν τις συνέπειες. Οργανώσεις προστασίας ζώων στην περιοχή έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για να βοηθήσουν στην προστασία των ελεφάντων, προσφέροντας τροφή και φάρμακα όταν χρειάζεται. Αξιοσημείωτη είναι η γρήγορη ανταπόκριση των κατοίκων που συμβάλλουν εθελοντικά στη διάσωση των ελεφάντων, υποστηρίζοντας τις αρχές στις εκκενώσεις και την παροχή βοήθειας. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image