Το Ιράν προτείνει ταυτόχρονη εκεχειρία σε Λίβανο και Γάζα

Το Ιράν προτείνει ταυτόχρονη εκεχειρία σε Λίβανο και Γάζα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Hossein Amir-Abdollahian, ζήτησε την ταυτόχρονη κατάπαυση του πυρός τόσο στον Λίβανο όσο και στη Γάζα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Βηρυτό. Στόχος του Ιράν είναι να προωθήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, επισημαίνοντας τη σημασία της αποφυγής περαιτέρω ένοπλων συγκρούσεων που απειλούν την ασφάλεια των πολιτών. Ο Hossein Amir-Abdollahian τόνισε ότι ο διάλογος είναι το κλειδί για την ειρηνική συνύπαρξη ανάμεσα στους λαούς της Μέσης Ανατολής.

Κατά την ομιλία του, ο Ιρανός υπουργός υπογράμμισε ότι η διαρκής αστάθεια στον Λίβανο και στην Γάζα καταλήγει να έχει ευρύτερες συνέπειες για όλη την περιοχή. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ειρηνική επίλυση των διαφωνιών είναι εφικτή εφόσον υπάρχει δέσμευση και από τις δύο πλευρές. Παράλληλα, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν προχώρησαν σε νέες προειδοποιήσεις προς τις πλευρές που εμπλέκονται στις συγκρούσεις, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την πρόληψη περαιτέρω βίας. Η ιρανική πλευρά δηλώνει έτοιμη να συνεισφέρει στις ειρηνευτικές διεργασίες, επιδιώκοντας τη σταθεροποίηση της κατάστασης μέσα από διάλογο και διπλωματία.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image