Διπλωματική ένταση: Νετανιάχου εναντίον Μακρόν για το εμπάργκο όπλων

Διπλωματική ένταση: Νετανιάχου εναντίον Μακρόν για το εμπάργκο όπλων

Σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου έστρεψε για ακόμη μία φορά τα πυρά του κατά του Εμανουέλ Μακρόν. Η αιτία ήταν η θέση του Γάλλου προέδρου σχετικά με την επιβολή ενός διεθνούς εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, την οποία ο Νετανιάχου χαρακτήρισε ως «ντροπιαστική». Η δήλωση του Νετανιάχου έρχεται σε μια περίοδο όπου οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Ισραήλ βιώνουν ένταση, λόγω των διαφορετικών προσεγγίσεων σε θέματα ασφαλείας και διπλωματίας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστήριξε πως το εμπάργκο όχι μόνο αδικεί το Ισραήλ, αλλά μπορεί να ενθαρρύνει και τις απειλές στην περιοχή. Από την πλευρά του, ο Μακρόν έχει εκφράσει ανησυχία για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή, τονίζοντας την ανάγκη για διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας. Η απόδοση του εμπάργκο, σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, αποσκοπεί στην άμβλυνση των συγκρούσεων και την επίτευξη διαλόγου. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image