Διπλωμάτες και υπάλληλοι πρεσβειών εγκαταλείπουν το Λίβανο και πηγαίνουν στην Κύπρο

Διπλωμάτες και υπάλληλοι πρεσβειών εγκαταλείπουν το Λίβανο και πηγαίνουν στην Κύπρο

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Λίβανο οδήγησαν σε ένα κύμα φυγής διπλωματών και υπαλλήλων πρεσβειών, οι οποίοι χρησιμοποιούν πολυτελή γιοτ για να καταφύγουν στην Κύπρο. Στην προσπάθειά τους να βρουν ασφάλεια, αρκετά σκάφη αγκυροβολούν στις μαρίνες της Αγίας Νάπας και της Λάρνακας, εντείνοντας την κινητικότητα στις συγκεκριμένες περιοχές. Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω της επιδείνωσης της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στο Λίβανο, η οποία έχει οδηγήσει σε αυξανόμενη ανασφάλεια για τους ξένους υπηκόους και επαγγελματίες. Το συγκεκριμένο κύμα εγκατάλειψης δεν αφορά μόνο τους διπλωμάτες, αλλά και υπαλλήλους διαφόρων πρεσβειών, οι οποίοι αναζητούν ασφαλέστερη διαμονή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από επίσημες πηγές στη Λευκωσία, η κυβέρνηση της Κύπρου έχει λάβει μέτρα για την υποδοχή και την προσωρινή στέγαση αυτών των ατόμων. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image