Φρίκη στην Τουρκία: Διπλή γυναικοκτονία με αποκεφαλισμό στην Κωνσταντινούπολη

Φρίκη στην Τουρκία: Διπλή γυναικοκτονία με αποκεφαλισμό στην Κωνσταντινούπολη

Σε μια φρικιαστική υπόθεση στην Κωνσταντινούπολη, ένας άνδρας δολοφόνησε δύο 19χρονες γυναίκες, τη μία με αποκεφαλισμό, φέρνοντας στο προσκήνιο τη βία κατά των γυναικών στην Τουρκία. Το έγκλημα έρχεται να προστεθεί στον ήδη ανησυχητικό αριθμό των πάνω από 250 γυναικοκτονιών που έχουν καταγραφεί το 2024 στη χώρα. Οι φόνοι συνέβησαν στο κέντρο της πόλης. Η Τουρκία αντιμετωπίζει μια κρίση με τις γυναικοκτονίες να αυξάνονται ραγδαία, γεγονός που έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις από οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και από τη διεθνή κοινότητα.

Η διπλή γυναικοκτονία έγινε μέσα σε 30 λεπτά και κατόπιν ο βασικός ύποπτος αυτοκτόνησε, ανακοίνωσαν οι αρχές. Η μία γυναίκα δολοφονήθηκε με πολύ βάναυσο τρόπο σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς καλούν την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία των γυναικών και την πρόληψη τέτοιων θηριωδιών στο μέλλον. Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την τουρκική κοινωνία και οι αρχές ερευνούν για να εντοπίσουν τον δράστη και τα κίνητρα πίσω από αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Η φρίκη του αποκεφαλισμού και το γεγονός ότι οι δύο νεαρές γυναίκες δεν είχαν καμία σχέση με τον δράστη, επιτείνει την αγανάκτηση και την ένταση στις συζητήσεις για την προστασία των γυναικών στην Τουρκία.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image