Διαδηλώσεις στην Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη κατά των γυναικοκτονιών

Διαδηλώσεις στην Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη κατά των γυναικοκτονιών

Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης για να διαμαρτυρηθούν κατά των δολοφονιών γυναικών που συνεχίζουν να ταρακουνούν την Τουρκία. Οι πολίτες διαδήλωσαν με οργή και θλίψη καθώς οι γυναικοκτονίες έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο πρόβλημα στη χώρα. Στην Κωνσταντινούπολη, οι διαδηλωτές ανύψωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα ζητώντας δικαιοσύνη για όσες γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους. Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, υπήρξαν επίσης απαιτήσεις για αυστηρότερη νομοθεσία και περισσότερη προστασία των γυναικών από την βία.

Παράλληλες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Άγκυρα, όπου οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης και ζητούσαν την άμεση επέμβαση της κυβέρνησης ώστε να σταματήσει αυτό το κύμα βίας κατά των γυναικών. Η οργή των πολιτών προέρχεται από την αίσθηση ότι οι αρχές δεν κάνουν αρκετά για να προστατεύσουν τα θύματα και να αποτρέψουν μελλοντικά εγκλήματα. Η υπόθεση της Pinar Gultekin, μιας νέας γυναίκας που δολοφονήθηκε το 2020, έγινε σύμβολο αυτής της διαμαρτυρίας. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image