Αποκλεισμός πρόσβασης από τον ισραηλινό στρατό στο βόρειο Ισραήλ

Αποκλεισμός πρόσβασης από τον ισραηλινό στρατό στο βόρειο Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε έντονες στρατιωτικές κινήσεις αποκλείοντας την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές στο βόρειο Ισραήλ το απόγευμα του Σαββάτου. Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στις αυξημένες εντάσεις στην περιοχή, με την στρατιωτική ηγεσία να επιδιώκει την προστασία των πολιτών από ενδεχόμενη απειλή. Συγκεκριμένα, το μέτρο εφαρμόστηκε γύρω από ορισμένες πόλεις που θεωρούνται στρατηγικής σημασίας, με τους πολίτες να μην έχουν πλέον πρόσβαση σε αυτές τις ζώνες.

Οι αρχές ανέφεραν ότι τα μέτρα είναι προσωρινά, αλλά δεν προσέφεραν λεπτομέρειες για το πότε θα αρθεί ο αποκλεισμός. Ο στόχος σύμφωνα με τον στρατό είναι η διασφάλιση της ασφάλειας της περιοχής και των κατοίκων της, ενώ υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή. Η απόφαση να αποκλειστεί η πρόσβαση σε αυτές τις περιοχές υπογραμμίζει τις ανησυχίες του Ισραήλ για την ασφάλεια, ειδικά σε ένα διάστημα αυξημένων εντάσεων με γειτονικές χώρες. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image