Ρωσία: Διάσωση άνδρα μετά από 67 ημέρες σε ακυβέρνητο σκάφος στον Ειρηνικό

Ρωσία: Διάσωση άνδρα μετά από 67 ημέρες σε ακυβέρνητο σκάφος στον Ειρηνικό

Οι αρχές της Ρωσίας ανακοίνωσαν τη διάσωση ενός άνδρα ο οποίος περιπλανιόταν στον Ειρηνικό Ωκεανό για 67 ημέρες. Το περιστατικό συνέβη όταν το μικρό ακυβέρνητο σκάφος έπλεε 1.000 χιλιόμετρα μακριά από τον στόχο του. Ο άνδρας ξεκίνησε το ταξίδι του τον Αύγουστο και σύντομα βρέθηκε να παλεύει με τις δύσκολες συνθήκες της θάλασσας. Το σκάφος του, χωρίς πηδάλιο και σε συνθήκες κακοκαιρίας, είχε απομακρυνθεί από τον αρχικό του προορισμό. Ο.άτυχος ναυτικός, καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, επιβίωσε χάρη σε περιορισμένα αποθέματα τροφίμων και τη χρήση αλμυρού νερού που φιλτραριζόταν με βασικούς εξοπλισμούς επιβίωσης.

Η διάσωση έγινε εφικτή όταν εντοπίστηκε από περαστικό πλοίο κοντά στη ρωσική κοινότητα στον Ειρηνικό. Οι αρχές, μέσω συντονισμού με το ρωσικό ναυτικό, κινητοποιήθηκαν άμεσα για τη διάσωσή του. Αν και δημοσιεύσεις δεν έχουν αναφέρει το όνομα του διασωθέντα, οι επίσημες αρχές υπογράμμισαν τη σημασία της επικοινωνίας και της συνεργασίας σε τέτοιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image