Επιστολή φον ντερ Λάιεν: Επίσπευση εφαρμογής Συμφώνου Μεταναστευτικού

Επιστολή φον ντερ Λάιεν: Επίσπευση εφαρμογής Συμφώνου Μεταναστευτικού

Η εφαρμογή του Συμφώνου για το μεταναστευτικό αποτελεί ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της άμεσης εφαρμογής του. Με επιστολή της προς τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναδεικνύει τη σημασία της συντονισμένης δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εστιάζοντας στα δέκα σημεία δράσης που έχει προτείνει η Κομισιόν. Η επιστολή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δίνει έμφαση στην ανάγκη επίσπευσης της εφαρμογής του Συμφώνου, υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα της συνεργασίας με την Τουρκία στο πλαίσιο της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας.

Η σημασία της διαμόρφωσης μιας κοινής ευρωπαϊκής στάσης είναι καθοριστική για την αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την εξασφάλιση της ασφάλειας στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Η πρόταση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στοχεύει στη διασφάλιση ενός αξιόπιστου και ολοκληρωμένου σχεδίου, το οποίο θα αντιμετωπίζει τα θέματα της άσυλου, της μετανάστευσης και της συνοριοφυλακής με σκοπό την ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής. Η αναγκαία συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών θεωρείται καθοριστική για την επίτευξη των στόχων του Συμφώνου, το οποίο καλείται να προωθήσει βιώσιμες λύσεις στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image