Πρόστιμο 800.000 ευρώ για υπερβολική συνταγογράφηση φαρμάκων από γιατρό

Πρόστιμο 800.000 ευρώ για υπερβολική συνταγογράφηση φαρμάκων από γιατρό

Μεγάλο σκάνδαλο αποκαλύφθηκε στον τομέα της δημόσιας υγείας καθώς γιατρός τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 800.000 ευρώ για υπερσυνταγογραφήσεις. Ο συγκεκριμένος γιατρός φέρεται να συνταγογράφησε φάρμακα συνολικής αξίας 1,2 εκατ. ευρώ, προκαλώντας σημαντική ζημιά στον ΕΟΠΥΥ. Το περιστατικό αυτό φέρνει στο φως για ακόμη μία φορά τα προβλήματα που προκαλούνται από την ανεύθυνη χρήση του δικαιώματος της συνταγογράφησης από επαγγελματίες υγείας. Οι υπερβολικές συνταγογραφήσεις φαρμάκων συνεχίζουν να αποτελούν σοβαρό ζήτημα για το εθνικό σύστημα υγείας, επηρεάζοντας αρνητικά όχι μόνο τα οικονομικά του κράτους αλλά και τη φήμη των επαγγελματιών του κλάδου.

Ο υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε πως θα ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για τον έλεγχο τέτοιων φαινομένων στο μέλλον, ενώ αναμένονται επιπλέον έρευνες για την ανίχνευση άλλων περιπτώσεων που ενδέχεται να διέφυγαν του ελέγχου. Η ανάγκη για διαφάνεια και σωστή διαχείριση των πόρων στον τομέα της υγείας καθίσταται πιο επιτακτική από ποτέ, και οι αρμόδιες αρχές εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image