Βόμβες χτύπησαν ουκρανικές δυνάμεις κοντά στο Κουρσκ

Βόμβες χτύπησαν ουκρανικές δυνάμεις κοντά στο Κουρσκ

Η Ρωσία έχει εντατικοποιήσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις κοντά στο Κουρσκ, με στόχο τον περιορισμό των ουκρανικών δυνάμεων που έχουν εισβάλει στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες αναφορές, η ρωσική πλευρά έχει χρησιμοποιήσει βόμβες μακρού πλήγματος, επιχειρώντας να αποδυναμώσει τη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων της Ουκρανίας. Η κατάσταση στη συγκεκριμένη ζώνη παραμένει τεταμένη, ενώ οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι επιθέσεις είχαν σημαντικό αντίκτυπο στις υποδομές και τους εξοπλισμούς των Ουκρανών, αναστρέφοντας εν μέρει την προηγούμενη προώθησή τους.

Παράλληλα, οι ουκρανικές αρχές κατηγορούν τη Ρωσία για παραβίαση των ανθρωπιστικών κανόνων. Στρατιωτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή του Κουρσκ υπογραμμίζουν την ανησυχία των ρωσικών αρχών να προστατεύσουν τα σύνορά τους και να ενισχύσουν τη στρατηγική τους θέση. Η συνεχιζόμενη χρήση προηγμένων όπλων, όπως οι βόμβες μακρού πλήγματος, αποκαλύπτει τη δέσμευση της Ρωσίας να διατηρήσει τον έλεγχο στην κρίσιμη αυτή περιοχή. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image