Εορτολόγιο | Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 1 Ιουλίου

Εορτολόγιο | Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 1 Ιουλίου

Σήμερα γιορτάζουν όσοι έχουν τα ονόματα Ανάργυρος, Ανάργυρη, Αναργυρούλα, Δαμιανός, Δαμιανή, Κοσμάς, Μαυρίκιος, Μαυρίκης, Μωρίς, Μαυρικία και Μαυρίκα.

Τα αδέλφια Κοσμάς και Δαμιανός, που έζησαν κατά τη βασιλεία του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καρίνου, ήταν γιατροί και πρόσφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε όσους είχαν ανάγκη. Η μόνη τους απαίτηση ήταν η πίστη στον Χριστό.

Παρά την ευεργετική τους δράση, κακοπροαίρετοι άνθρωποι τους κατηγόρησαν στον αυτοκράτορα ότι οι θεραπείες τους βασίζονταν σε μαγεία. Οι άγιοι, για να μην μπλέξουν άλλους, εμφανίστηκαν μόνοι τους ενώπιον του Καρίνου. Ο αυτοκράτορας προσπάθησε να τους πείσει να αποκηρύξουν την πίστη τους, αλλά εκείνοι όχι μόνο αρνήθηκαν, αλλά κατάφεραν να τον μεταστρέψουν και να τον θεραπεύσουν μέσω των προσευχών τους.

Κατά την ανάκριση, το πρόσωπο του αυτοκράτορα στράφηκε προς την πλάτη του, αλλά οι άγιοι το θεράπευσαν προσευχόμενοι στον Χριστό. Αυτό το θαύμα έκανε πολλούς παρευρισκόμενους, καθώς και τον ίδιο τον Καρίνο, να πιστέψουν και τους έστειλε πίσω στις οικογένειές τους με μεγάλες τιμές.

Ωστόσο, μετά από αρκετό καιρό, οι άγιοι δολοφονήθηκαν από τον ίδιο τους τον δάσκαλο στην ιατρική, ο οποίος τους παρέσυρε σε ένα βουνό με την πρόφαση της συλλογής βοτάνων και εκεί τους θανάτωσε με πέτρες, θέλοντας να τους εξαφανίσει λόγω της μεγάλης τους φήμης.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.