Μητσοτάκης για πυρκαγιές | "Εφιστώ την προσοχή όλων μας"

Μητσοτάκης για πυρκαγιές | "Εφιστώ την προσοχή όλων μας"

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ανέφερε ότι ο Ιούνιος ήταν εξαιρετικά δύσκολος, αναφερόμενος στις πρόσφατες πυρκαγιές που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα. Οι πυρκαγιές αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τη χώρα και το κράτος είναι παρόν από την πρώτη στιγμή σε όλη την επικράτεια, τόνισε ο Πρωθυπουργός στην εισήγησή του.

«Η μάχη θα συνεχιστεί, καθώς εισερχόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου. Δεν θα κερδηθεί χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών, κυρίως στον τομέα της πρόληψης», πρόσθεσε. «Εφιστώ την προσοχή όλων μας» τόνισε. «Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και αυτό απαιτεί τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των αρμοδίων», σημείωσε.

«Μέχρι τώρα είδαμε έναν πολύ καλύτερο συντονισμό και έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι οι ζημιές ήταν περιορισμένες σε σχέση με το μέγεθος της απειλής τις τελευταίες ημέρες.

Παράταση στην προθεσμία για τον καθαρισμό των οικοπέδων: Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην παράταση της προθεσμίας για τον καθαρισμό των οικοπέδων, τονίζοντας ότι το μέτρο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. «Πάνω από 500.000 οικόπεδα έχουν δηλωθεί στη σχετική πλατφόρμα», υπογράμμισε.

Επιτάχυνση διαδικασιών του ΑΣΕΠ: «Στόχος μας είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ αλλά και η επιτάχυνση των διορισμών», συνέχισε ο Πρωθυπουργός.

«Έχουμε εντοπίσει τις παθογένειες, διαδικασίες περίπλοκες που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες. Θα υπάρξουν μία σειρά από παρεμβάσεις για να ξεπεραστούν τα εμπόδια ώστε να αναλάβει κάποιος τα καθήκοντά του στο Δημόσιο. Θέλουμε όλα να γίνονται πιο σύντομα. Οι υποψήφιοι θα δηλώνουν εξαρχής τη θέση που επιθυμούν», τόνισε, προσθέτοντας ότι ο έλεγχος των δικαιολογητικών θα γίνεται ψηφιακά.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.