Οι τροφές με αντιφλεγμονώδη δράση και όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οι τροφές με αντιφλεγμονώδη δράση και όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πρόσφατες ερευνητικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του COVID-19 έχουν καταλήξει σε σημαντικά συμπεράσματα σχετικά με τον ρόλο της διατροφής στις φλεγμονώδεις παθήσεις του αναπνευστικού.

Μεταξύ διαφόρων διατροφών που εφαρμόστηκαν σε ασθενείς με σοβαρή λοίμωξη, η ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή, γνωστή ως Αντιφλεγμονώδης Δίαιτα, έχει αποδειχθεί ότι παρέχει τα πιο θετικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την ταχύτητα ανάρρωσης και τη μείωση των συμπτωμάτων.

Σήμερα, οι ιατρικές οδηγίες προς ασθενείς με λοιμώξεις της ανώτερης αναπνευστικής οδού και προβλήματα ρινικής απόφραξης, όπως ιγμορίτιδες και αλλεργική ρινίτιδα, συσχετίζουν τη διατροφή, και ιδιαίτερα την Αντιφλεγμονώδη Δίαιτα, με τη φαρμακευτική αγωγή για γρηγορότερη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Οι τροφές που διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες περιλαμβάνουν τα πράσινα λαχανικά, το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, το πράσινο τσάι και το matcha, το άπαχο κρέας, τα ψάρια πλούσια σε Ω3 λιπαρά, τα όσπρια και τα δημητριακά ολικής άλεσης.

Μια ισορροπημένη διατροφή, όπως η Μεσογειακή, με πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, μπορεί σημαντικά να μειώσει τη φλεγμονή και να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ρινικής απόφραξης.

Είναι σημαντικό επίσης να διατηρείται καλή ενυδάτωση και να προστίθενται φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και θρεπτικά συστατικά, όπως φράουλες, βατόμουρα και καρπούζι, για επιπλέον αποιδηματική δράση.

Τροφές που πρέπει να αποφεύγονται συμπεριλαμβάνουν τις υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη τροφές, τις τηγανητές με λάδι καλαμποκιού ή σόγιας, τα αλκοολούχα ποτά, τις πικάντικες τροφές, τη μεγάλη ποσότητα καφεΐνης και τις αλμυρές τροφές που μπορούν να αυξήσουν το οίδημα.

Με τη μείωση της φλεγμονής στο σώμα μας, μειώνουμε τον κίνδυνο φλεγμονώδων διαταραχών. Ιδιαίτερα, για την ελεύθερη ρινική αναπνοή κατά την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως το οίδημα και οι φλεγμονές, η σωστή φαρμακευτική αγωγή σε συνδυασμό με μια Αντιφλεγμονώδη Δίαιτα αποτελεί το κλειδί για γρηγορότερη ανακούφιση και αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.