Μάικλ Μόσλεϊ | Ο θάνατος του οφείλεται σε φυσικά αίτια, σύμφωνα με την νεκροψία

Μάικλ Μόσλεϊ | Ο θάνατος του οφείλεται σε φυσικά αίτια, σύμφωνα με την νεκροψία

Ο βρετανός παρουσιαστής και γιατρός Μάικλ Μόσλεϊ, βρέθηκε νεκρός στη Σύμη την Κυριακή, 4 ημέρες μετά την εξαφάνισή του. Η νεκροψία που διενεργήθηκε έδειξε πως ο θάνατός του οφείλεται σε φυσικά αίτια, χωρίς να φέρει ίχνη τραυμάτων. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, ο 67χρονος Μόσλεϊ πιθανότατα αδιαθέτησε και κατέρρευσε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

«Η εκτίμηση μέχρι στιγμής του ιατροδικαστή είναι ότι αυτός ο άνθρωπος όταν έφτασε στο συγκεκριμένο σημείο, μετά από λίγο ‘κατέληξε’. Ένιωσε αδιαθεσία, κάθισε κάτω, δε φαίνεται να έχει πτώση από την πλαγιά αυτήν. Επειδή οι αναφορές που είχαμε από την πρώτη στιγμή από την οικογένεια αλλά και το βιντεοληπτικό υλικό που είχαμε στην κατοχή μας από το Πεδί, μας έδειχνε ότι αυτός ο άνθρωπος θα κινηθεί στη δύσβατη περιοχή προς τη Σύμη. Για κάποιον λόγο που δεν γνωρίζουμε, προφανώς αποπροσανατολίστηκε, έφτασε τελικά στην Αγία Μαρίνα», εξήγησε η ίδια.

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας τον δείχνουν να περπατά μόνος του σε μονοπάτι προς τη Σύμη, με κατεύθυνση μακριά από το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός. Η κα Δημογλίδου τόνισε πως η έλλειψη νερού και οι υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με υποκείμενα νοσήματα, πιθανότατα έπαιξαν ρόλο στην τραγική κατάληξη.

«Το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό, δεν ξέρω αν ζητήθηκε από άλλη Αρχή στο νησί, όμως από την ΕΛ.ΑΣ αφαιρέθηκε επίσημα την Κυριακή, αφού βρέθηκε ο άνθρωπος αυτός νεκρός, γι΄ αυτό ακριβώς και οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί στο δύσβατο μονοπάτι από τον Άγιο Νικόλαο στο Πεδί και στη συνέχεια από το Πεδί στη Σύμη και όχι προς αυτό το κομμάτι προς την Αγία Μαρίνα».

«Ένας άνθρωπος 67 ετών με υποκείμενα νοσήματα, όταν περπατάς μία ώρα χάνεις πάρα πολλά υγρά… είναι πολύ επικίνδυνο»

«Ακόμα και από την πρώτη στιγμή να το είχαμε στην κατοχή μας, δε θα μας βοηθούσε σε τίποτα, πρώτον γιατί ο άνθρωπος είχε ήδη ‘καταλήξει’ και δεύτερον γιατί δε διακρίνεται τίποτα στο συγκεκριμένο σημείο, είναι πολύ μακριά η κάμερα. Το μόνο που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να βρούμε ζωντανό αυτόν τον άνθρωπο θα ήταν αν είχε μαζί του κάποια ηλεκτρονική συσκευή», πρόσθεσε.

O πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, ανέφερε:

«Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ασχολούνταν με ιατρικά θέματα πάρα πολλά χρόνια το οποίο σημαίνει ότι είχε και μια επιπλέον γνώση από τον μέσο άνθρωπο. Είναι εντυπωσιακό ότι δεν είχε κινητό μαζί του (…) και είναι χαρακτηριστικό ότι πουθενά δεν είδαμε να κρατάει ένα μπουκάλι νερό. Με αυτές τις συνθήκες, τις θερμοκρασίες, στη Σύμη που έχει αρκετά βραχώδη μέρη που ο συγκεκριμένος άνθρωπος περπάτησε με ό,τι σημαίνει αυτό για τις θερμοκρασίες, είναι αδύνατο ακόμα και για έναν υγιή οργανισμό, χωρίς νερό, επί ένα μακρύ χρονικό διάστημα, να καταπονείται σωματικά και να μην έχουμε μια τέτοια κατάληψη».

«Ένας άνθρωπος 67 ετών με υποκείμενα νοσήματα, όταν περπατάς μία ώρα χάνεις πάρα πολλά υγρά. Αυτό, επιβαρύνει πάρα πολλά συστήματα του οργανισμού και στη συνέχεια, αν συνδυαστεί και με υψηλή θερμοκρασία – θερμοπληξία, μπορεί να επηρεάσει σχεδόν όλα τα συστήματα του οργανισμού με επίκεντρο την καρδιά. Είναι πολύ επικίνδυνο», κατέληξε.

 
Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.