WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Αθήνα

27.33°C

Καρκίνος στο πάγκρεας | Ελπίδα για θεραπεία μετά από ανακάλυψη στο DNA

Καρκίνος στο πάγκρεας | Ελπίδα για θεραπεία μετά από ανακάλυψη στο DNA

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα κρίσιμο στοιχείο στο DNA που ανοίγει τις πύλες για νέες θεραπείες κατά του καρκίνου του παγκρέατος, μίας από τις πιο φονικές μορφές καρκίνου. Οι ερευνητές από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι ο καρκίνος του παγκρέατος μπορεί να επηρεάσει σημαντικά γονίδια του οργανισμού, διαδραματίζοντας κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη και εξάπλωσή του.

Ο καρκίνος αυτός, που είναι ο 12ος πιο συχνός καρκίνος παγκοσμίως, πλήττει ετησίως πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι και χαρακτηρίζεται από τις χαμηλότερες πιθανότητες επιβίωσης σε σύγκριση με άλλες μορφές καρκίνου. Η ανακάλυψη αυτή προσφέρει νέες ελπίδες για την ανάπτυξη νέων θεραπειών που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά αυτήν την ανελέητη νόσο, καθώς οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η κατανόηση των μηχανισμών του καρκίνου θα οδηγήσει σε καινοτόμες θεραπευτικές προσεγγίσεις στο μέλλον.

Η Δρ. Μαρία Χατζηαποστόλου από το Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο John van Geest του Πανεπιστημίου Nottingham Trent τόνισε τη σημασία της έρευνας αυτής, που προσφέρει νέα δεδομένα για την κατανόηση της νόσου και της διαδικασίας διασποράς της, προσφέροντας προοπτικές για βελτιωμένες θεραπευτικές επιλογές στο μέλλον.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.