Πρόστιμο 20.000 ευρώ στα ΕΛΤΑ για μη τήρηση του απορρήτου της αλληλογραφίας

Πρόστιμο 20.000 ευρώ στα ΕΛΤΑ για μη τήρηση του απορρήτου της αλληλογραφίας

Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) επέβαλε πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), έπειτα από επαναλαμβανόμενες καταγγελίες για μη τήρηση του απορρήτου της αλληλογραφίας. Σύμφωνα με την ΑΔΑΕ, τα ΕΛΤΑ δεν φρόντιζαν για την παράδοση της αλληλογραφίας στις ατομικές θυρίδες των πολιτών, αφήνοντάς την σε κοινόχρηστα κουτιά πολυκατοικιών.

Αυτό το φαινόμενο θέτει σε κίνδυνο το απόρρητο των πολιτών, καθώς τρίτοι μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση στην αλληλογραφία τους. Η ΑΔΑΕ, με την επιβολή του προστίμου, εφιστά την προσοχή των ΕΛΤΑ στην αυστηρή τήρηση των κανόνων που διέπουν την διανομή της αλληλογραφίας, διασφαλίζοντας παράλληλα το απόρρητο των επικοινωνιών.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΑΔΑΕ, η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε μετά από «καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία διανομέας της εταιρείας ΕΛΤΑ δεν εναπόθετε τους φακέλους απλής αλληλογραφίας εντός των γραμματοκιβωτίων της πολυκατοικίας, αλλά τους τοποθετούσε σε κοινόχρηστο κυτίο, με αποτέλεσμα να τίθεται σε διακινδύνευση το απόρρητο της επικοινωνίας μέσω επιστολών», προσθέτοντας ότι η ανεξάρτητη Αρχή αποφάσισε «την επιβολή της διοικητικής κύρωσης του χρηματικού προστίμου ύψους είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΑΕ (ΕΛ.ΤΑ. ΑΕ)».

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.