Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου

Σήμερα Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο, τιμάται η μνήμη των Πρωτομάρτυρος Θέκλης. Η Αγία Θέκλα, γνωστή για την αυταπάρνηση και αφοσίωσή της στον Χριστιανισμό, υπέστη διωγμούς και μαρτύρησε για την πίστη της. Η ιστορία της εμπνέει πλήθος πιστών, και το όνομά της συγκαταλέγεται στη λίστα των πρωτομάρτυρων της εκκλησίας. Εκτός από την Αγία Θέκλα, την 24η Σεπτεμβρίου εορτάζουν και άλλες προσωπικότητες της ορθόδοξης παράδοσης.

Το όνομά τους αναφέρεται σε διάφορους εορτολογικούς καταλόγους και λειτουργικά βιβλία, προσκαλώντας τους πιστούς να τιμήσουν τη μνήμη τους. Για όσους φέρουν το όνομα Θέκλα, η ημέρα αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία και αποτελεί αφορμή για εορτασμό και προσευχή. Η εκκλησία αναγνωρίζει τη συμβολή αυτών των άγιων ανθρώπων στην ανάπτυξη και διάδοση της Χριστιανικής πίστης. 

Σήμερα, σύμφωνα με το εορτολόγιο, έχουν γιορτή οι:

  • Θέκλα
  • Κόπρος, Κόπρις
  • Μυρσίνη, Μυρτώ, Μυρτιά, Μυρτιδιώτισσα, Μύρτα, Μυρσώ, Αμέρισσα, Μέρσα, Αμερισούδα, Αμερσούδα, Αμέρσσα, Αμέρσα
  • Πέρσης, Περσεφόνη, Πέρσα, Πέρση

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image