Αττική Οδός: Στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από 6 Οκτωβρίου

Αττική Οδός: Στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από 6 Οκτωβρίου

Τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσαν με κοινό δελτίο Τύπου ότι, σε συνέχεια της υπογραφής της σύμβασης για την παραχώρηση υπηρεσιών της Αττικής Οδού, η παράδοση του αυτοκινητοδρόμου θα γίνει στις 6 Οκτωβρίου 2024. Η σύμβαση, η οποία αφορά τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού, υπογράφηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2024. Στο νέο παραχωρησιούχο, την Νέα Αττική Οδό Α.Ε., ανήκει πλέον η ευθύνη για τη διαχείρισή της. Η μετάβαση αυτή αναμένεται να διασφαλίσει τη συνέχιση της ποιοτικής παροχής υπηρεσιών στους χρήστες της οδού.

Η σύμβαση πρωτοκολλήθηκε επίσημα, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση τόσο των υπουργείων όσο και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για τη βελτίωση των υποδομών και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με την πολυετή εμπειρία της στον τομέα των κατασκευών και της διαχείρισης υποδομών, αναλαμβάνει τον έλεγχο και την υλοποίηση των προβλεπόμενων έργων βελτίωσης και συντήρησης της Αττικής Οδού. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image