Νέα προγράμματα κατάρτισης από τη ΔΥΠΑ για κρατούμενους

Νέα προγράμματα κατάρτισης από τη ΔΥΠΑ για κρατούμενους

Τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024, ξεκινούν πέντε νέα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε Γρεβενά, Τρίπολη και Ρέντη. Αυτά τα προγράμματα απευθύνονται ειδικά σε κρατούμενους και απεξαρτημένους, με στόχο την ενίσχυση της απασχολησιμότητάς τους και τη διευκόλυνση της ομαλής επανένταξής τους στην κοινωνία. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κώστας Χατζηδάκης, ανέφερε ότι μέσω αυτών των πρωτοβουλιών, παρέχεται μια πραγματική ευκαιρία για εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων, προσφέροντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να προετοιμαστούν για την επαγγελματική ζωή.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών, από τεχνικές δεξιότητες μέχρι και κοινωνικές δεξιότητες. Η κίνηση αυτή της ΔΥΠΑ αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής της κυβέρνησης για τη στήριξη κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και την καταπολέμηση της ανεργίας. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image