Δραματική κατάσταση στα σχολεία: Μαθητές σε κοντέινερ από το 2009

Δραματική κατάσταση στα σχολεία: Μαθητές σε κοντέινερ από το 2009

Τα τελευταία χρόνια, η κατάσταση στα σχολεία έχει επιδεινωθεί δραματικά, ειδικά μετά τις συνεχείς συγχωνεύσεις τμημάτων. Οι μαθητές και οι οικογένειές τους βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες, με πολλά παιδιά να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ από το 2009, ενώ υποδομές παραμένουν ανεπαρκείς και ακατάλληλες. Η Χαλκιδική είναι μια από τις περιοχές που πλήττονται σοβαρά. Πάνω από 1.000 τμήματα έχουν κλείσει, αφήνοντας γονείς και μαθητές σε απόγνωση. Μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή ενός κοριτσιού στη Χαλκιδική, που υποχρεώνεται να παρακολουθεί μαθήματα σε συνθήκες ακατάλληλες για εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι γονείς διαμαρτύρονται έντονα, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της πολιτείας. Παράλληλα, το πρόβλημα αυτό δεν περιορίζεται μόνο στη Χαλκιδική αλλά είναι γενικότερο φαινόμενο που παρατηρείται σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας. Οι σχολικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε απογοητευτική κατάσταση, ενώ οι μαθητές στερούνται της ευκαιρίας να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε ασφαλείς και κατάλληλους χώρους. Οι εκπαιδευτικοί και οι ενώσεις τους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας άμεση λύση στο πρόβλημα των συγχωνεύσεων και των ανύπαρκτων υποδομών. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image