Προειδοποίηση IDF για εκκένωση νότιων πόλεων στον Λίβανο

Προειδοποίηση IDF για εκκένωση νότιων πόλεων στον Λίβανο

Η κατάσταση στον Λίβανο παραμένει τεταμένη, καθώς οι IDF προειδοποίησαν τους κατοίκους πάνω από 20 ακόμη νότιων πόλεων να απομακρυνθούν άμεσα. Η ανακοίνωση έγινε γνωστή μέσω του επίσημου λογαριασμού του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού, Αβιχάι Αντράι, στο κοινωνικό δίκτυο Χ. Οι κάτοικοι καλούνται να αναζητήσουν καταφύγιο σε ασφαλέστερες περιοχές λόγω της εντατικοποίησης των συγκρούσεων. Η προειδοποίηση αυτή έρχεται ως απάντηση στις πολλαπλές επιθέσεις και ανταλλαγές πυρών που έχουν καταγραφεί στη μεθόριο μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου τις τελευταίες ημέρες.

Οι εντάσεις στην περιοχή έχουν κλιμακωθεί, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν πυρά πυροβολικού και πυραυλικές επιθέσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, οι IDF λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια των ισραηλινών συνόρων. Η προειδοποίηση των IDF τονίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης και υπογραμμίζει την ανάγκη για γρήγορη εκκένωση προκειμένου να αποφευχθούν θύματα μεταξύ των αμάχων. Ο Αβιχάι Αντράι τόνισε την αναγκαιότητα απομάκρυνσης των κατοίκων προκειμένου να περιορίσουν τους κίνδυνους που προκύπτουν από τη συνεχιζόμενη συνεργασία και τον πιθανό κίνδυνο για ζωές. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image