Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Οι προσδοκίες και οι κόκκινες γραμμές

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Οι προσδοκίες και οι κόκκινες γραμμές

Σήμερα πραγματοποιείται η πολυαναμενόμενη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η ατζέντα της συνάντησης είναι διευρυμένη και περιλαμβάνει θέματα στρατηγικής σημασίας για τις δύο χώρες. Στο επίκεντρο της συζήτησης είναι η πρόοδος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εν μέσω μιας περιόδου που σηματοδοτείται από προκλήσεις και ευκαιρίες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να εστιάσουν στις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, ένα κρίσιμο ζήτημα που επηρεάζει και τις δύο χώρες.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν την ενίσχυση της συνεργασίας για τη διαχείριση των ροών και την προστασία των συνόρων. Οι περιφερειακές εξελίξεις με φόντο τις συγκρούσεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή είναι επίσης ψηλά στην ατζέντα. Οι δύο ηγέτες θα αναζητήσουν κοινά σημεία αναφοράς για τη σταθεροποίηση της περιοχής και την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών κρίσεων. Παρόλο που οι προσδοκίες είναι υψηλές, υπάρχουν σαφείς «κόκκινες γραμμές» και από τις δύο πλευρές. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image