Πρωτεύουσα χωρίς αυτοκίνητα: Οι Αθηναίοι το γιόρτασαν έντονα

Πρωτεύουσα χωρίς αυτοκίνητα: Οι Αθηναίοι το γιόρτασαν έντονα

Η Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο έδωσε την ευκαιρία στους Αθηναίους να απολαύσουν μια πρωτεύουσα διαφορετική από την καθημερινή της εικόνα. Το This is Athens – City Festival, η μεγάλη γιορτή στην οδό Αθηνάς, ξεκίνησε στις 8 το βράδυ του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε στις 8 το βράδυ της Κυριακής. Εικόνες από τις δραστηριότητες δείχνουν τους Αθηναίους να συμμετέχουν ενεργά και να χαίρονται την διαφορετική ατμόσφαιρα της πόλης. Οι δρόμοι γέμισαν με πεζούς, ποδήλατα και ποικίλες εκδηλώσεις που έδωσαν ζωή στη πρωτεύουσα.

Η μεγαλύτερη έμφαση δόθηκε στην προώθηση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης και στην προβολή μιας πιο βιώσιμης, φιλικής προς το περιβάλλον προσέγγισης της καθημερινής ζωής στην πόλη. Μία από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές του φεστιβάλ ήταν στην οδό Αθηνάς, όπου πλήθος ανθρώπων συγκεντρώθηκε για να γιορτάσει και να απολαύσει την εκδήλωση. Οι φωτισμοί, οι μουσικές παραστάσεις και οι διάφορες δραστηριότητες προσέφεραν στους επισκέπτες μια αξέχαστη εμπειρία. Το κίνημα για μια πιο βιώσιμη πόλη φαίνεται να κερδίζει έδαφος ανάμεσα στους πολίτες, και η ανταπόκριση από τους Αθηναίους αποδεικνύει ότι μια πόλη χωρίς αυτοκίνητα μπορεί να είναι όχι μόνο εφικτή, αλλά και ευχάριστη.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image