Εκκλησάκι εμφανίζεται ξανά σε τεχνητή λίμνη λόγω ξηρασίας

Εκκλησάκι εμφανίζεται ξανά σε τεχνητή λίμνη λόγω ξηρασίας

Στην Αχαΐα, ένα αξιοσημείωτο φαινόμενο ήρθε στο φως λόγω της έντονης ξηρασίας που πλήττει την περιοχή. Το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων εμφανίστηκε ξανά καθώς η στάθμη της τεχνητής λίμνης του φράγματος Πείρου - Παραπείρου έπεσε σημαντικά. Αυτή η μοναδική αποκάλυψη κερδίζει το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών, φωτίζοντας τόσο την ιστορία όσο και τις προκλήσεις που επιφέρει η έλλειψη νερού στην περιοχή. Αυτό το εκκλησάκι, χτισμένο πριν από δεκαετίες, είχε βυθιστεί όταν δημιουργήθηκε το φράγμα, αλλά τώρα βγήκε ξανά στην επιφάνεια, αποκαλύπτοντας την κλασική του αρχιτεκτονική. Οι κάτοικοι της περιοχής αγκαλιάζουν το γεγονός ως μια ανάγκη για προσευχή και στοχασμό, σκεπτόμενοι τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την ανάγκη για καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Ο δήμαρχος Πατρέων δήλωσε ότι η κατάσταση είναι ανησυχητική και προτρέπει για λήψη άμεσων μέτρων για την εξοικονόμηση νερού. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image