Ολοκληρώθηκαν οι ασκήσεις "Δυναμική Αντίδραση 2/2024" με επιτυχία

Ολοκληρώθηκαν οι ασκήσεις "Δυναμική Αντίδραση 2/2024" με επιτυχία

Οι τακτικές ασκήσεις μετά στρατευμάτων «Δυναμική Αντίδραση - 2/2024» ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή. Στην άσκηση, η οποία διεξήχθη υπό την επίβλεψη του Γενικού Επιτελείου Στρατού, συμμετείχαν και Εθνοφύλακες της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναδεικνύοντας τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Οι ασκήσεις περιλάμβαναν σενάρια προσομοίωσης πραγματικών επιχειρησιακών συνθηκών με σκοπό τη βελτίωση του επιπέδου ετοιμότητας και ανταπόκρισης των ενόπλων δυνάμεων.

Τα στρατεύματα επέδειξαν υψηλά επίπεδα επαγγελματισμού και συντονισμού, ενισχύοντας τη δυνατότητα άμεσης αντίδρασης σε ενδεχόμενες απειλές. Η παρουσία των Εθνοφυλάκων της Κυπριακής Δημοκρατίας ενίσχυσε το αίσθημα ασφάλειας και συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών. Η άσκηση υπογράμμισε επίσης τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, δεδομένων των γεωπολιτικών εξελίξεων. Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας εξέφρασε τα συγχαρητήρια του σε όλους τους συμμετέχοντες για την αφοσίωση και την επαγγελματική στάση που επέδειξαν καθ' όλη τη διάρκεια της άσκησης. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image