Νέο πλαίσιο για σχολικές εκδρομές και ψηφιακό φροντιστήριο

Νέο πλαίσιο για σχολικές εκδρομές και ψηφιακό φροντιστήριο

Στη χθεσινή συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε την επικείμενη παρουσίαση ενός νέου πλαισίου για τις σχολικές εκδρομές. Η κίνηση αυτή αναμένεται να φέρει διαφάνεια και ασφάλεια στις εκπαιδευτικούς μετακινήσεις των μαθητών, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Πιερρακάκη. Επιπλέον, ανακοινώθηκε η νέα πρόσκληση για το ψηφιακό φροντιστήριο, το οποίο στοχεύει να ενισχύσει την πρόσβαση των μαθητών στις ψηφιακές τεχνολογίες και τα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία.

Ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε πως το ψηφιακό φροντιστήριο θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη και εύκολη στη χρήση πλατφόρμα, η οποία θα είναι διαθέσιμη για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της χώρας. Στη συζήτηση με την ΟΛΜΕ, αναφέρθηκε η ανάγκη για συγχρονισμό των πολιτικών αποφάσεων με τις πραγματικές ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προτάσεις του υπουργείου, αλλά υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για άμεση εφαρμογή και συνεχή αξιολόγηση των νέων πλαισίων. Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε πως οι αλλαγές αυτές εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης και της καθημερινότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image