Τεράστια ερωτήματα για τη φρικαλέα σεξουαλική κακοποίηση 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη

Τεράστια ερωτήματα για τη φρικαλέα σεξουαλική κακοποίηση 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη

Η Αλεξανδρούπολη συγκλονίζεται από την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης ενός 5χρονου από δύο συνομηλίκους του σε νηπιαγωγείο της περιοχής. Οι γονείς του παιδιού αναζητούν απαντήσεις για το πώς τα παιδιά γνώριζαν την συγκεκριμένη πράξη και ποιος φέρει την ευθύνη για την επίβλεψή τους. Σε πρώτες δηλώσεις της, η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου ανέφερε ότι η πρόσβαση των παιδιών σε ακατάλληλο υλικό μέσω διαδικτύου μπορεί να επηρεάσει την συμπεριφορά τους. «Τα παιδιά έχουν αθώα ψυχή, αλλά επηρεάζονται εύκολα από το περιβάλλον τους», σημειώνει χαρακτηριστικά. Ερωτήματα εγείρονται και για τη στάση των εκπαιδευτικών του νηπιαγωγείου.

Οι γονείς αναρωτιούνται πώς δεν παρατήρησαν την κακοποίηση και τι μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται για την προστασία των παιδιών σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο διευθυντής του νηπιαγωγείου, δήλωσε: «Είμαστε συγκλονισμένοι και προσπαθούμε να συνεργαστούμε με τις αρχές για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης». Από την πλευρά τους, οι ειδικοί επισημαίνουν την ανάγκη για επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και την ενίσχυση των προληπτικών μέτρων. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, ενώ οι γονείς ζητούν την αυστηρή τιμωρία των υπευθύνων και την ενίσχυση των μέτρων προστασίας στα σχολεία. Το περιστατικό φέρνει στο προσκήνιο τα σημαντικά ερωτήματα για την ασφάλεια των παιδιών στο εκπαιδευτικό σύστημα και την ευθύνη των εκπαιδευτικών στην καθημερινή επίβλεψη.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image