Πώς η Interpol αναζητά δημόσια βοήθεια για 46 υπόθεσεις

Πώς η Interpol αναζητά δημόσια βοήθεια για 46 υπόθεσεις

Η Interpol, ο διεθνής οργανισμός αστυνομικής συνεργασίας, έχει απευθυνθεί στο ευρύ κοινό ζητώντας βοήθεια για τη διαλεύκανση 46 ανεξιχνίαστων υποθέσεων που αφορούν ανώνυμες γυναίκες. Η πρωτοβουλία αυτή, όπως ανακοινώθηκε από τον Γιούργκεν Στοκ, γενικό γραμματέα της Interpol, στοχεύει στην ταυτοποίηση αυτών των γυναικών και στη δικαίωση των οικογενειών και των ίδιων των θυμάτων. Οι υποθέσεις αυτές, οι οποίες παραμένουν άλυτες εδώ και χρόνια, αποτελούν σοβαρά εγκλήματα για τα οποία οι αρμόδιες αρχές ζητούν τη βοήθεια του κοινού ώστε να συλλεχθούν περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία.

Η προσπάθεια αυτή έχει διττό σκοπό: αφενός να προσφέρει απαντήσεις στους συγγενείς των θυμάτων και αφετέρου να διασφαλίσει ότι οι δράστες των εγκλημάτων θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Η Interpol καλεί όσους έχουν οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση αυτών των υποθέσεων να την γνωστοποιήσουν στις αρμόδιες αρχές. Με την δημόσια αυτή έκκληση, ο οργανισμός επιδιώκει να εμπλέξει το κοινό σε μια συλλογική προσπάθεια για την απόδοση δικαιοσύνης και την ενίσχυση της παγκόσμιας ασφάλειας.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image