Μετανάστες και πληθυσμιακή ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1971

Μετανάστες και πληθυσμιακή ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1971

Η πληθυσμιακή ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αποκτήσει σημαντική ώθηση χάρη στους μετανάστες, καθώς το 2023 ο πληθυσμός έφτασε τα 68,3 εκατομμύρια. Από το 1971, η χώρα γνωρίζει μια αύξηση-ρεκόρ, με τον αριθμό των κατοίκων να ενισχύεται κατά 677.300 άτομα. Αυτή η αύξηση μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η φυσική αύξηση αλλά και η μετανάστευση. Η συμβολή των μεταναστών είναι καταλυτική σε μια χρονική συγκυρία όπου πολλοί πέθαναν και πολύ λιγότεροι γεννήθηκαν.

Η εισροή πληθυσμού από άλλες χώρες έχει βοηθήσει στη διατήρηση του ισοζυγίου και στην κάλυψη των οικονομικών και κοινωνικών αναγκών της χώρας. Παράλληλα, το Ηνωμένο Βασίλειο ελκύει άτομα από διάφορες χώρες, αναζητώντας ευκαιρίες για καλύτερη ζωή και εργασία. Η επιρροή που έχουν οι μετανάστες στην ενίσχυση του πληθυσμού, αναμφίβολα, επηρεάζει και την πολιτική ατζέντα της χώρας. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image