Κυρώσεις ΗΠΑ σε κινεζικές εταιρείες για drones προς Ρωσία

Κυρώσεις ΗΠΑ σε κινεζικές εταιρείες για drones προς Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την επιβολή κυρώσεων σε δύο κινεζικές εταιρείες που φέρονται να προμηθεύουν drones στη Ρωσία, εν μέσω αυξημένων εντάσεων διεθνώς. Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ στοχοποιούν άμεσα κινεζικές επιχειρήσεις σε σχέση με τη μεταφορά τεχνολογίας προς τη Μόσχα. Αυτή η κίνηση των ΗΠΑ έρχεται ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για περιορισμό της ρωσικής πρόσβασης σε προηγμένη στρατιωτική τεχνολογία. Οι συγκεκριμένες κινήσεις των ΗΠΑ επικεντρώνονται σε δύο προμηθευτές drone που έχουν την έδρα τους στην Κίνα και έχουν συσχετιστεί με Ρώσους εταίρους.

Αυτή η εξέλιξη αντανακλά τις αυξανόμενες ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για τη σχέση ανάμεσα σε κινεζικές και ρωσικές εταιρείες, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της τεχνολογίας στρατιωτικών εφαρμογών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαμήνυσαν ότι τέτοιες ενέργειες δε θα γίνουν ανεκτές και πως θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις για περαιτέρω παραβιάσεις. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image