Η κυβέρνηση της Ινδίας κατά της ποινικοποίησης του συζυγικού βιασμού

Η κυβέρνηση της Ινδίας κατά της ποινικοποίησης του συζυγικού βιασμού

Η κυβέρνηση της Ινδίας εξέφρασε την αντίθεσή της στην ποινικοποίηση του συζυγικού βιασμού, προκαλώντας συζητήσεις και αντιδράσεις στη χώρα. Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι η ποινικοποίηση αυτής της πράξης μπορεί να είναι «υπερβολικά σκληρή» και ενδεχομένως να καταστραφούν γάμοι και οικογένειες που είναι ευαίσθητες σε τέτοιου είδους καταγγελίες. Αυτή η στάση έχει υποστηριχθεί σε δικαστικές διαδικασίες, υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν από τη θέσπιση ενός νέου νόμου. Πολλοί ειδικοί και ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν αντιδράσει στην απόφαση αυτή, υποστηρίζοντας ότι η μη ποινικοποίηση του βιασμού εντός γάμου παραβιάζει τα δικαιώματα των γυναικών και τους αφήνει εκτεθειμένους σε κακοποίηση χωρίς νόμιμη προστασία.

Οι αντίπαλοι της κυβερνητικής στάσης θεωρούν ότι η αναγνώριση του συζυγικού βιασμού ως έγκλημα είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη ισότητας και δικαιοσύνης στο πλαίσιο του γάμου. Παρόλο που η Ινδία έχει σημειώσει πρόοδο σε ζητήματα φύλου, η αντίθεση της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα δείχνει ότι υπάρχει ακόμα δρόμος προς την πλήρη ισότητα. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image