Επιθέσεις συμμοριών στην Αϊτή: Δύο γυναίκες νεκρές, 5.000 εκτοπισμένοι

Επιθέσεις συμμοριών στην Αϊτή: Δύο γυναίκες νεκρές, 5.000 εκτοπισμένοι

Η κατάσταση στην Αϊτή συνεχίζει να παραμένει κρίσιμη καθώς η βία των συμμοριών δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης. Πρόσφατα, οι συγκρούσεις στην Πορτ-ο-Πρενς οδήγησαν στον θάνατο δύο γυναικών και τον εκτοπισμό περίπου 5.000 κατοίκων, οι οποίοι αναζητούν πλέον καταφύγιο σε ασφαλέστερες περιοχές. Αυτό το κύμα βίας δείχνει να μην έχει τελειωμό, και η Πορτ-ο-Πρενς, μια πόλη καταμεσής της κοινωνικής και οικονομικής ανασφάλειας, βρίσκεται στο έλεος των συμμοριών.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι συμμορίες ελέγχουν περίπου το 80% της Πορτ-ο-Πρενς και μεγάλους οδικούς άξονες, καθιστώντας την μετακίνηση εξαιρετικά επικίνδυνη. Οι κάτοικοι διαρκώς ζουν με τον φόβο επιθέσεων και σκοπεύουν τη μετανάστευση ως τελευταία λύση για επιβίωση. Η αδυναμία της αστυνομίας να ελέγξει την κατάσταση έχει δημιουργήσει ένα κλίμα συνεχούς ανασφάλειας και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις κάνουν λόγο για ανθρωπιστική κρίση.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image