Επίθεση με drones στο Ισραήλ: Νεκροί στρατιώτες και δεκάδες τραυματίες

Επίθεση με drones στο Ισραήλ: Νεκροί στρατιώτες και δεκάδες τραυματίες

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 24 τραυματίστηκαν σοβαρά από επίθεση με drones προερχόμενα από το Ιράκ, σε στρατιωτική βάση στα Υψίπεδα του Γκολάν. Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF), η επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων στην περιοχή, γεγονός που προκάλεσε αιφνιδιασμό και αναστάτωση στις τάξεις του προσωπικού. Η IDF ανακοίνωσε ότι τα drones χρησιμοποιήθηκαν επιθετικά, με στόχο την καταστροφή σημαντικών εγκαταστάσεων της βάσης. Παρά την άμεση αντίδραση των Ισραηλινών στρατιωτών, δύο εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής για περίθαλψη, με τους ορισμένους να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η επίθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία καταδίκασε την ενέργεια ως ευθεία παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας. Οι ισραηλινές αρχές έθεσαν σε συναγερμό τις δυνάμεις ασφαλείας και εξέφρασαν αποφασιστικότητα για αναζήτηση των υπευθύνων. Η ευρύτερη περιοχή των Υψιπέδων του Γκολάν παραμένει σε υψηλή επιτήρηση, με τις εντάσεις να κλιμακώνονται και τις διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράκ να δέχονται νέο πλήγμα. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image