Εκκένωση του Κουπιάνσκ: Η ρωσική πίεση αυξάνεται στην Ουκρανία

Εκκένωση του Κουπιάνσκ: Η ρωσική πίεση αυξάνεται στην Ουκρανία

Οι ουκρανικές αρχές προχώρησαν σε εντολή εκκένωσης για την πόλη Κουπιάνσκ και άλλες τρεις κοινότητες στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου. Η απόφαση αυτή ήρθε ως απάντηση στην αυξημένη πίεση που ασκούν τα ρωσικά στρατεύματα, τα οποία σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την περιοχή, εντείνοντας την ένταση στην Ουκρανία. Η κατάσταση στην περιοχή έχει παραμείνει τεταμένη τις τελευταίες ημέρες, με τα ρωσικά στρατεύματα να αυξάνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις, προσπαθώντας να καταλάβουν στρατηγικά σημεία. Σύμφωνα με τοπικές πηγές, οι μάχες εντείνονται, ενώ υπάρχουν αναφορές για πλήγματα σε ζωτικής σημασίας υποδομές, που καθιστούν την εκκένωση απαραίτητη για την προστασία των πολιτών.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου, Oleh Synehubov, εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης, επισημαίνοντας ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι πρωταρχική προτεραιότητα. Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να ακολουθήσουν τις οδηγίες εκκένωσης προκειμένου να διαφυλάξουν την ασφάλειά τους απέναντι στην αυξανόμενη στρατιωτική απειλή. Η Ουκρανία βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας, ενώ οι διεθνείς κοινότητες παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image