Εκκένωση 22 χωριών στο νότιο Λίβανο από το Ισραήλ

Εκκένωση 22 χωριών στο νότιο Λίβανο από το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) προχώρησε σε μια σοβαρή κίνηση εκκένωσης ζητώντας από τους κατοίκους 22 χωριών στο νότιο Λίβανο να απομακρυνθούν από τις περιοχές κοντά στον ποταμό Αουάλι. Αυτή η εντολή εκκένωσης έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, με τις περιοχές αυτές να βρίσκονται στο επίκεντρο της κλιμάκωσης των αντιπαραθέσεων. Η απόφαση του Ισραήλ να ζητήσει την μετακίνηση των πολιτών βασίζεται σε στρατηγικές εκτιμήσεις ασφαλείας, καθώς η περιοχή θεωρείται κρίσιμη για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, οι κάτοικοι των χωριών αυτών έχουν λάβει οδηγίες να αποχωρήσουν άμεσα, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις επικεντρώνονται στην ενίσχυση των στρατιωτικών θέσεών τους στην περιοχή. Η εκκένωση αυτών των χωριών αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κινήσεις του ισραηλινού στρατού στην περιοχή, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα του Ισραήλ να εξασφαλίσει τον έλεγχο των συνόρων του. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image