Αναχαίτιση ισραηλινών δυνάμεων από τη Χεζμπολάχ, βομβαρδισμοί σε τζαμί στον Λίβανο

Αναχαίτιση ισραηλινών δυνάμεων από τη Χεζμπολάχ, βομβαρδισμοί σε τζαμί στον Λίβανο

Η κατάσταση στον Λίβανο παραμένει τεταμένη καθώς οι συγκρούσεις μεταξύ της Χεζμπολάχ και των ισραηλινών δυνάμεων κλιμακώνονται. Πρόσφατα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι κατόρθωσε να αναχαιτίσει δύο απόπειρες ισραηλινής εισβολής, επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα έναντι των προκλήσεων στα σύνορα. Η συγκεκριμένη οργάνωση ισχυρίζεται ότι κατάφερε να αποκρούσει τις προσπάθειες των Ισραηλινών στρατιωτών, ενισχύοντας τη θέση της ως κεντρικός παράγοντας στην περιοχή.

Παράλληλα, τα ισραηλινά στρατεύματα απάντησαν με έντονους βομβαρδισμούς, οι οποίοι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε τμήματα του Λιβάνου. Ένας από τους στόχους αυτών των επιθέσεων ήταν κι ένα τζαμί, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις σχετικά με την προστασία των θρησκευτικών χώρων σε καιρό πολέμου. Ο Λίβανος συνεχίζει να βιώνει τις επιπτώσεις αυτών των συγκρούσεων, με τους πολίτες να βρίσκονται σε διαρκή ανασφάλεια. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image