Χεζμπολάχ: Επίθεση σε ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις στο Τελ Αβίβ και στη Χάιφα

Χεζμπολάχ: Επίθεση σε ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις στο Τελ Αβίβ και στη Χάιφα

Η Χεζμπολάχ πραγματοποίησε εντυπωσιακή επίθεση εναντίον δύο σημαντικών στρατιωτικών στόχων στο Ισραήλ, κλιμακώνοντας τις εντάσεις στην περιοχή. Συγκεκριμένα, βομβάρδισε μια βάση της ισραηλινής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών στο Τελ Αβίβ, προκαλώντας σοβαρές ζημιές και αναστάτωση στην ισραηλινή κυβέρνηση και τις αρχές ασφαλείας. Παράλληλα, μια ναυτική βάση κοντά στη Χάιφα δέχθηκε επιθέσεις, εντείνοντας την ανησυχία για τις δυνατότητες και τις προθέσεις της Χεζμπολάχ.

Η επίθεση δεν περιορίστηκε μόνο στις στρατιωτικές υποδομές. Πύραυλοι εκτοξεύθηκαν και στην περιοχή Νιρίτ, στα προάστια του Τελ Αβίβ, βάζοντας στο στόχαστρο τον άμαχο πληθυσμό και καταδεικνύοντας την αυξημένη επιθετικότητα της οργάνωσης. Οι επιθέσεις αυτές έχουν αναστατώσει το Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται πλέον σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, προσυπογράφοντας την έκκληση των πολιτικών του αναλυτών για ισχυρή απάντηση. Η Χεζμπολάχ φαίνεται να εκμεταλλεύεται την γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή, δοκιμάζοντας τις αντοχές και τις αντιδράσεις της ισραηλινής κυβέρνησης.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image