Ισραήλ: Ο Ιωνάς Καρούσης είναι ο Έλληνας που σκοτώθηκε στην τρομοκρατική ενέργεια

Ισραήλ: Ο Ιωνάς Καρούσης είναι ο Έλληνας που σκοτώθηκε στην τρομοκρατική ενέργεια

Ένας νεαρός έλληνας, ο 25χρονος Ίωνας Καρούσης, γιος εξέχοντος στελέχους της Ελληνικής κοινότητας στο Ισραήλ, είναι ανάμεσα στα θύματα της χθεσινής επίθεσης, που συνέβη από τους «μοναχικούς λύκους» στη Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Ο νεαρός γιός του γνωστού καθηγητή νευρολογίας Δημήτρη Καρούση  και προέδρου της Ισραηλινής εταιρείας Νευροανοσολογίας, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της επίθεσης, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και την ελληνική κοινότητα στο Τελ Αβίβ.

Ο πατέρας του θεωρείται από τους σημαντικότερους Έλληνες Νευρολόγους και είναι ο πρώτος μη Εβραίος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή στον Ισραήλ.

«Η επιστημονική έρευνα ήταν ο κύριος λόγος για μένα να έρθω εδώ στο Ισραήλ» δήλωνε προ ετών εξηγώντας τους λόγους που μετακόμισε τότε με την οικογένειά του εκεί: «To Ισραήλ είναι ένα από τα πιο προηγμένα κράτη παγκοσμίως στην επιστημονική έρευνα. Ακολουθεί στρατηγική που του επιτρέπει σε ορισμένα πεδία να ηγείται των παγκόσμιων εξελίξεων. Ενας από τα πεδία είναι οι θεραπείες με χρήση βλαστοκυττάρων».

Vibes

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image